Amazons bundlinje

Amazon har indflydelse på forlag, boghandel og industri med en magt som i dag praktiseres på en frækkere måde end nogensinde før.

En stadig jagt på højere betaling fra udgivere til at styrke Amazons egen bundlinje gør, at Amazon holder bøger og forfattere som gidsler på to kontinenter ved at forsinke forsendelser og hæve priserne. Resultatet er at det litterære samfund reagerer med angst og raseri. Man er tæt på at bede om statslig intervention, skriver The New York Times.

Amazon er ikke meget for at kommenter på anklagerne om hidtil uset magtudøvelse, taktiske forsinkelser og uoverskuelige pris justeringer. – Vi taler, når vi har noget at sige, siger Jeffrey P. Bezos, stifter af Amazon og administrerende direktør, på selskabets årlige møde i denne uge.

En af USAs bedst sælgende forfattere, James Patterson, beskriver konfrontationen med Amazon som ‘en krig’.

– Boghandlere biblioteker forfattere og bøgene er fanget i en krydsild i en økonomisk krig, skriver han på Facebook. – Hvis dette er den nye amerikanske måde, bør den måske om nødvendigt og hurtigst muligt ændres med lov.

Patterson planlægger bogudgivelse denne sommer og efteråret men kan ikke mere købes fra Amazon, hverken som print eller digital udgave.

Artiklen i NewYorkTimes kan læses her: http://nyti.ms/1goYymf

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s