Publikations motor

Saxo gør det, PressBook gør det, og lige nu gør jeg det også selv. Vi sender tekster af sted ovenpå et set af koder, som initiativtagere og et væld af med-udviklere til WordPress har udviklet og stiller til rådighed for den som ønsker, at bruge kode-nørdernes produkter til egne og andres mediering.

En ‘wordpress-motor’ viser sig at være egnet til mere end blog og specielt godt til bog publikationen. Uanset om det er p-bog eller e-bog man ønsker sig, om man er selv-udgiver eller et forlag der gerne og for kontant betaling ordner det, man ligeså godt selv kan klare, så kan WordPress benyttes.

Nogen foretrækker sin egen tid brugt på andet og mere end kode strategi og logistik, og for denne er der god faglig teknisk substans i det, der ligger bag overfladen på en WordPress blog. E-bogen benytter samme grundliggende standard som en web-side til, at producere bogblokkens variationer inklusive stylesheet som definerer skriftsnits forskel og mulighed. E-bogen læses på baggrundsbelyste tablets eller ved digitalt blæk på ikke-baggrundsbelyste skærme. P-bogen laves nemt fra samme bogblok ved at konvertere web-siderne altså html- og css-koderne til pdf-filer, og derfra levere print filer til papir bøger. P-bogen læses som sædvanlig på papir.

Her kommer endnu en af slagsen, pressbooks.com som tilbyder de første fem selvudgiver titler gratis, og de efterfølgende titler for penge og procenter af udgivelsen. Det er nok ikke den sidste men en af de mange frontløbere for den mængde af forlag, som ikke alene kan førnøje sin eventuelle indtjening med gammel tillært vane. Forlag og andet godfolk som vil publicere sig til fremtidens penge skal gå på en af de nye veje, der lagt gratis ud af udviklere og nørder uden de mange ambitioner om selv at skumme den fløde, der er produceret for fornøjelsens og skønhedens skyld.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s